sibieni_rezerve_branzaMinisterul Agriculturii a ţinut să facă o serie de precizări în această dimineaţă în privinţa zvonurilor care circulă în piaţă referitor la faptul că brânza de la sibieni este pe sfârşite şi aproape că nu se mai găseşte prin pieţe. "România are rezerve importante de brânză de la sibieni, ne vor ajunge ani buni de acum înainte", se arată într-un comunicat emis de minister.

Cele mai importante zăcăminte de brânză se află în zona Miercurea Sibiului - Şugag. "E atât de multă brânză acolo încât încă se mai lucrează la exploatarea de suprafaţă. Producem cam trei trenuri de brânză pe zi care este livrată, instantaneu, în toate pieţele bucureştene", a declarat secretarul de stat pentru brânză, Decebal Popescu.

Conform estimărilor oficiale, brânza de la sibieni ne-ar putea ajunge încă 174 de ani. "Cu tehnologia actuală putem scoate cam trei butoaie de brânză dintr-o singură cană de lapte de oaie. Sunt convins că tehnologiile viitorului ne vor permite să extragem mult mai multă brânză din munţii Sibiului", a explicat un cioban autentic din Sibiu.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Eftimie | Thursday, 22.08.2013 12:13 Social

National Cinematografic