E greu să trăieşti în Moldova fără pastile sau alcool şi cu atât mai greu este în Vaslui. Când se deschide o farmacie în judeţul Vaslui e ca atunci când se deschide un Mall în Bucureşti: puhoi de oameni care calcă pe folii de algocalmin şi pliante la cabinete de fisuri anale. Femeile în vârstă, învăţate cu bătaia şi violurile, sunt, din ce se spune, cele mai rezistente în lupta care se iscă.

După ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că în curând se vor epuiza fondurile pentru medicamente compensate, vasluienii au pichetat farmaciile din judeţ. Acestea arată acum la fel cum arătau carmangeriile pe timpul Împuşcatului.

Oamenii spun că au dat buluc acum, cînd a venit primăvara, pentru că li s-au terminat medicamentele pe care şi le puseseră la borcan peste iarnă. Plus că au apărut „verdeţurile”, cum le spun ei medicamentelor care nu au termenul de garanţie expirat.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Mihai | Monday, 15.03.2010 12:35 Social

National Cinematografic