patriarhul_daniel_inchinat_bisericiPatriarhul Daniel s-a arătat deranjat de gestul pe care îl fac mulţi români când trec prin dreptul unei biserici. „Nu ştiu cine a lansat ideea că e bine să te închini, dar a greşit. Creştineşte, când treci pe lângă o biserică, nu e să-ţi faci cruce, ci să bagi mâna în buzunar şi să donezi la cutia milei”.

Patriarhul a şi exemplificat gestul, extrăgând o bancnotă de 500 de euro dintr-un teanc imens, pe care a depus-o în cutia milei. „Aşa se face corect!”, a spus el. „Şi gestul acesta trebuie făcut de trei ori, ca un omagiu adus Sfintei Treimi. Şi, evident, cu cât bagi mâna mai adânc în buzunar, cu atât mai bine.”

Pentru a populariza gestul corect pe care creştinul trebuie să-l facă atunci când trece pe lângă o biserică, Patriarhul Daniel spune că va demara o amplă campanie de informare. De asemenea, el va discuta şi cu şefii regiilor de transport în comun. „Vreau să le cer să facă staţii lângă fiecare biserică. Cum atfel să poată dona drept-credincioşii care circulă cu autobuzul sau tramvaiul?!”, s-a întrebat retoric Preafericitul.
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Monday, 16.09.2013 12:02 Social

National Cinematografic