vaslui_ars_pe_rugLiniştea unui sat din Vaslui a fost perturbată în această dimineaţă de o scenă demnă de Evul Mediu, spun autorităţile locale, după ce un pompier trimis în zonă să ajute la ridicarea unui dig a fost văzut muncind de câţiva săteni. Vasluienii, majoritatea tineri muncitori cu ziua care nu mai văzuseră niciodată muncă, au confundat gesturile pompierului cu un act de vrăjitorie, prin urmare l-au legat fedeleş şi l-au ars pe rug după un proces sumar.

“Ce era să facem?”, se justifică unul dintre participanţii la linşaj. “L-am văzut îmbrăcat într-un costum ciudat, făcând tot felul de drăcii cu o lopată într-un şanţ de la marginea satului. Neam de neamul meu nu mai văzuse aşa o grozăvie. Am presupus că e mână în mână cu Necuratul şi că ne face farmece, prin urmare am pus mâna pe furci şi topoare, l-am prins şi l-am suit pe rug. Nu voia nici în ruptul capului să recunoască că e vrăjitor, aşa că i-am dat foc, să fim siguri că nu aruncă asupra satului nostru vreun blestem.”

În mod surprinzător, înţelepţii satului nu au intervenit, deşi există zvonuri că aceştia ar fi văzut muncă în anii ‘40. “Voiam doar să-i protejăm pe copii, ei nu au trăit ororile acelor vremuri”, ar fi declarat un bătrân.

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Vasile | Monday, 16.09.2013 13:33 Social

National Cinematografic