semnul-intrebarii-copyDeparte de tumultul protestelor de la Bucureşti, în Roşia Montană timpul se scurge altfel, după un metronom în ritm antic, iar vântul doineşte şoptind o dramă puţin cunoscută românilor. În inima munţilor, minerii, rămaşi pe aceste meleaguri de 20 de ani, de la închiderea minei, au ajuns la limita subzistenţei. Zeci de afişe realizate cu mijloace modeste au împânzit străzile micuţei comune apusene.


Departe de tumultul protestelor de la Bucureşti, în Roşia Montană timpul se scurge altfel, după un metronom în ritm antic, iar vântul doineşte şoptind o dramă puţin cunoscută românilor. În inima munţilor, minerii, rămaşi pe aceste meleaguri de 20 de ani, de la închiderea minei, au ajuns la limita subzistenţei. Zeci de afişe realizate cu mijloace modeste au împânzit străzile micuţei comune apusene.

"Nu mai am cu ce mă hrăni, am slăbit 30 de kile. Nu mi-am mai cumpărat lapte de corp de 3 luni, crema de faţă s-a terminat. Mi se crapă mâinile de la deshidratare", s-a plâns unul din minerii care s-a autosechestrat în urmă cu o săptămână în mină. "Sunt sărac lipit, vreau doar să muncesc. Am ajuns să mă spăl pe cap cu şampon de urzici, fără Aloe Vera şi să fur lumânări de la biserică, să am ceară pentru epilat", a povestit un alt miner autentic din zonă.

 

minerii2

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de TNR | Thursday, 19.09.2013 15:53 Social

National Cinematografic