muraturi_africa_iarnaTragedie la Tropice! După ce a înfruntat cu succes malaria şi musca tsetse, un român stabilit de peste 15 ani în R. D. Congo riscă să fie dat afară din casă de murăturile pe care le pune în fiecare an pentru iarnă, şi pe care nu le poate consuma pentru că iarna nu vine niciodată.

“De când m-am mutat aici”, spune Decebal Popescu, “pun în fiecare an murături pentru iarnă, cum e normal. Ştiţi voi, gogonele, castraveţi, gogoşari, conopidă, pepeni mici. Am încercat să pun chiar şi murături de Congo, de pildă rădăcini de manioc sau cotoare de palmier. Le ţin cu anii în borcane, pentru iarnă, dar iarna parcă refuză să vină. Poate fac eu ceva greşit? Am încercat şi reţeta maică-mii, şi pe a soacră-mii... Sunt disperat, am ajuns să dorm într-o debara, încă două sezoane de murături şi n-o să mai am pic de loc în casă.”

“Într-un an, după o furtună tropicală, s-au făcut vreo 10 grade afară. Atât de tare m-am bucurat că vine iarna, mă şi vedeam desfăcând papaya murată. Dar a doua zi era iar vară”, s-a plâns proprietarul celor peste 1200 borcane şi butoiaşe de murături puse pentru iarnă.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Monday, 21.10.2013 05:22 Social

National Cinematografic