Directorul pentru planificare şi finanţe din cadrul Partidului Comunist nord coreean a fost condamnat la moarte şi executat pe motiv că măsurile implementate de el au dus la ruinarea economiei. Se pare că, le lânga asta, i-au mai tăiat şi 20% din salariu pe următoarele trei luni. Chestie care, să recunoaştem, dă urât pe cartea de muncă, nu ştiu cine o să-l mai angajeze.


Nu-i exclus totuşi ca Partidul să-l fi executat doar pentru a nu îngroşa rândurile şomerilor. Oricum ar fi urmat să-l dea afară pentru incompetenţă, de ce să-i mai plătească şi ajutor de şomaj?

 

Aşa o fi regula în Coreea de Nord, dacă te dă afară pentru incompetenţă, te şi împuşcă. Dacă îţi dai tu demisia, trebuie să te sinucizi. Pentru că nu e vorba doar de ajutorul de şomaj, mai e şi o chestie de imagine. Ţara nu trebuie să aibă şomeri, ăsta e un semn că economia merge prost, toţi au nevoie de o slujbă.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Dan | Friday, 19.03.2010 10:49 Social

National Cinematografic