ocolul_pamantului_iesit_din_romania

Reconstituind aventura personajelor lui Jules Verne, un român temerar a reuşit să facă înconjurul lumii în doar 80 de zile! Dintre acestea, 72 le-a petrecut încercând să iasă din România, a mărturisit acesta în cel mai recent interviu acordat prestigioasei reviste de ştiinţă Mayfair.

“Planul meu iniţial era simplu. M-am gândit că îmi ia aproximativ o noapte să ies din ţară prin Nădlac, după care îmi rămân 79 de zile să dau ocol planetei, relaxat, folosindu-mă de tot felul de vehicule inedite: un aerostat, un tren cu aburi, o sanie cu câini, un pachebot, un autogir”, spune exploratorul. “Din păcate, n-am luat în calcul starea drumurilor din România şi traficul din Bucureşti. Am făcut 72 de zile până în Ungaria şi mi-am continuat drumul cu avionul, ca să nu depăşesc termenul limită.”
“Am făcut patru zile din Berceni până în Gara de Nord”, adaugă călătorul. “Apoi am încercat să iau trenul, dar căzuse un buştean pe şine şi am petrecut o săptămână la Videle. Am pierdut încă o săptămână sperând să prind loc în microbuzul de Craiova, şi în final mi-am băgat picioarele şi am luat-o pe jos.”

“Ajungi mai uşor de la Singapore la Vladivostok decât de la Roşiori la Caracal”, a conchis aventurierul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Monday, 18.11.2013 13:01 Social

National Cinematografic