După ce Mircea Cărtărescu a spus despre ei că trăiesc într-o lume paralelă, criticii literari s-au arătat foarte scandalizaţi. Potrivit acestora, gestul lui Cărtărescu a fost unul lipsit de eleganţă, întrucât scriitorul s-a băgat, practic, peste munca lor. Pur şi simplu, criticii nu pot înţelege de ce cineva şi-ar da cu părerea cu privire la activitatea altora.


“Ce fel de om e ăla care stă pe margine şi comentează ce fac alţii? N-are şi el altă treabă? Noi încercăm să ne facem munca aşa cum putem mai bine şi el spune că nu-i destul, că rezultatul lasă de dorit. Oamenii ăştia ar trebui împuşcaţi, nu alta,” se arată scandalizat unul dintre criticii atacaţi de Cărtărescu.

Criticii literari au ţinut, de asemenea, să facă un apel la toleranţă. Ei le-au cerut scriitorilor să nu se mai arate dezamăgiţi de aprecierile lor critice, deoarece orice feedback negativ contribuie la distrugerea încrederii lor de sine.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Thursday, 25.03.2010 18:12 Social

National Cinematografic