patriahul_daniel_dolarSărbătorile Pascale de anul acesta au însemnat un nou vârf economic pentru Biserica Ortodoxă Română, activele sale fiind cotate la bursele internaționale cu o creștere de 12,5%. În aceste condiții, CEO-ul Bisericii, Patriarhul Daniel, a decis acordarea unui împrumut de 25 de miliarde de dolari Fondului Monetar Internațional.

”E o vorbă din bătrâni, banul trebuie să circule. Cum avem foarte multă masă monetară, am decis să o punem să facă bani, cum e și firesc și cum a dat și Dumnezeu. Am dat banii FMI-ului pentru că știm că aduce dobândă bună și, în plus, se pricep la fel de bine ca noi să extragă banii de la sărăntoci”, a declarat Patriarhul Daniel.

BOR nu a anunțat ce va face cu restul profitului dar un lucru e sigur: banii nu vor fi investiți în Catedrala Mântuirii Neamului. ”Acolo e legământ de sfințenie, trebuie făcută din bani curați, luați direct de la stat”, a spus un înalt ierarh bisericesc.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Monday, 21.04.2014 12:14 Social

National Cinematografic