Polonia este însă în stare de şoc după accidentul aviatic de sâmbătă, în care a murit preşedintele Lech Kaczynski. Fiecare polonez se gândeşte că tragedia l-ar fi putut lovi, foarte bine, chiar pe el, mai ales că orice cetăţean are dreptul să candideze pentru funcţia supremă în stat.

Multora nu le vine să creadă ce s-a întâmplat. Vecinii lui Lech Kaczynski spun că preşedintele polonez era un om liniştit, care îşi vedea de treaba lui şi dădea bună ziua la lume.

Potrivit primelor cercetări, accidentul aviatic a fost provocat de o eroare de pilotaj. În timpul manevrelor de aterizare, avionul a acroşat nişte copaci şi s-a prăbuşit într-o pădure din apropierea pistei. Acest amănunt i-a făcut pe mulţi polonezi să spună, într-un acces de furie şi xenofobie, că Rusia e plină de piste proaste.

În altă ordine de idei, controlorii ruşi de trafic aerian care au ghidat avionul preşedintelui polonez prin ceaţă neagă „orice impicare în - hâc – accientul aiatic” de la Smolensk.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Dan | Sunday, 11.04.2010 10:09 Social

National Cinematografic