pf_dorel_trafalet“Constat cu regret că Daniel nu e un nume românesc, de vajnic mânuitor al trafaletului.” Astfel susţine întâi-stătătorul Bisericii Ortodoxe, care a decis să-şi schimbe numele monastic din Daniel în Dorel, ca să fie mai convingător când foloseşte în scopuri divine obiecte din arsenalul şantieriştilor.

“Patriarhul Dorel sună mult mai verosimil. Sună a băiat bun la toate, pe care nu ţi-e frică să-l laşi în casă, să te scape de draci”, a explicat departamentul de PR al Patriarhiei. “Imediat ce punem pe stâlpi afişele cu ‘Sap puţuri, car moloz, pun parchet, aghesmuiesc, tămâie, molifte, tâmplărie PVC’, oamenii se vor înghesui să le sfinţim casele cu bidineaua sau să le schimbăm instalaţia electrică cu una pe lumânări.”

Acţiunea Patriarhului a fost contestată însă de breasla meseriaşilor români, unul dintre ei susţinând chiar că foloseşte pseudonimul “Preafericitul Dorel” de ani buni, de când un client l-a servit cu o ţuică excelentă.

“Am fost atât de fericit atunci, că am terminat lucrarea cu doar o săptămână întârziere. Toată lumea mi-a zis de atunci Preafericitul Dorel. Acum vine începătorul ăsta, uitaţi-vă cum ţine trafaletul!, şi vrea să-mi fure brandul. O să-l bată Dumnezeu”, s-a plâns proaspătul tiz al Patriarhului.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 17.06.2014 13:18 Social

National Cinematografic