patriahul_daniel_dolarBiserica Ortodoxă Română, prin vocea CEO-ului sau, Prea-Fericitul Patriarh Daniel, a convins Academia Română să schimbe urgent regulile de scriere a cuvântului “bani”, acesta urmând să apară scris “Bani”, indiferent de context sau poziţia în propoziţie.

Astfel, potrivit noilor reguli, o propoziţie ca “Familia mortului a dat ultimii bani preotului, iar acesta i-a luat pe toţi fără să clipească”, se va scrie corect “Familia mortului a dat ultimii Bani preotului, iar acesta I-a luat pe Toţi fără să clipească” – în acest caz şi pronumele nehotărât “Toţi” moştenind ortografierea specială a substantivului “Bani”.

Patriarhul şi-a bazat cererea pe o regulă mai veche a Academiei: “Se scriu cu litere mari și alte realități cu caracter religios, că Sfânta Scriptură, Sfântul Mormânt și adjectivele pronominale referitoare la Dumnezeu (ne rugăm Ție, Doamne; mare mila Ta)”.

“Nu exista realitate cu caracter religios mai puternică decât Banii. Dacă nici pe Ăştia nu îi scriem cu litera mare, încotro ne îndreptăm?! “, şi-a argumentat Inainte-Perceptorul BOR cererea.

“S-a făcut dreptate. Academia, în sfârşit, a înţeles. Trebuie să donaţi cu bucurie Bani către Biserica, pentru că predica Apostolilor a fost Treimea cea deofiinta şi nedespărţită. Vă dorim sănătate, bucurie şi mulţi Bani”, a încheiat Preafericirea Sa.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Mihai | Sunday, 22.06.2014 06:10 Social

National Cinematografic