patriahul_daniel_dolarDecizia recentă a Bisericii Ortodoxe, de a nu mai oficia cununii în zilele de sâmbătă, i-a luat prin surprindere pe enoriaşi, mulţi dintre aceştia adresându-se înalţilor prelaţi pentru explicaţii. Vădit iritat, Patriarhul Daniel le-a explicat credincioşilor că, fiind de religie mozaică, nu poate să le permită slujitorilor săi să muncească în sfânta zi de Şabat.

“Vă îndemn să studiaţi Tanahul şi Talmudul”, a exclamat întâi-stătătorul Bisericii, stârnind nedumerire în rândul publicului. “La noi, la evrei, e o tradiţie veche de mii de ani. Sâmbăta e a şaptea zi a săptămânii, când până şi Iehova s-a odihnit. Halaha ne învaţă să nu facem nunţi de Şabat.”

Câteva minute mai târziu, Preafericitul şi-a recunoscut greşeala şi a emis un nou comunicat. “Îi rog pe enoriaşi să mă ierte; am fost o victimă a stereotipurilor etnice. Văzând cât de bine mă pricep la bani, nu mi-am imaginat că aş putea fi altceva decât un fiu al lui Israel. Cu toţii avem de învăţat din acest incident regretabil. Allah e mare!”
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Vasile | Wednesday, 25.06.2014 13:13 Social

National Cinematografic