Din ce în ce mai mulţi consumatori s-au plâns în ultimele luni OPC-ului că sunt furaţi la cântar de traficanţii de carne vie. „Când luam marfa, avea o greutate, când ajungeam cu ea acasă şi vroiam să mă înfrupt din ea, observam că e mult mai puţină. Şi nu o dată mi s-a întâmplat asta. Şi aşa zicea nevastă-mea că arunc prea mulţi bani pe carne vie, dar să fiu şi furat la cântar mi se pare prea mult” ne-a declarat unul dintre păgubiţi.

Ca urmare a acestor sesizări, inspectorii OPC şi angajaţii de la Direcţia de Sănătate Publică au verificat mai mulţi traficanţi de carne vie, prilej cu care s-a dovedit că plângerile consumatorilor sunt perfect întemeiate: într-adevăr, au constatat inspectorii, traficanţii de carne vie fură la cântar. Iar asta este doar una dintre neregulile descoperite de inspectori, care au aplicat amenzi de peste 300.000 de lei.

Inspectorii OPC sfătuiesc populaţia să fie mult mai atentă când achiziţionează marfă de la traficanţii de carne vie: să cântărească marfa la mai multe cântare, ca să fie siguri că nu sunt furaţi, să miroase bine carnea înainte, sau să verifice culoarea din obraji. De asemenea, cumpărătorul are dreptul să fie informat dacă marfa e bronzată natural sau artificial, la solar. La atingere, marfa traficanţilor de carne vie trebuie să fie fermă, nicidecum fleşcăită, mai atrag atenţia inspectorii OPC.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Thursday, 15.04.2010 08:44 Social

National Cinematografic