Ziarul "Gândul" de azi iese cu o bombă, pe care o camulfează bine în spatele unui articol subţire, de tabloid. Ştirea e că speranţa de viaţă sexuală a românilor e de 75 de ani. O informaţie care, la prima vedere, nu surprinde pe nimeni. Zilele trecute, generalul Victor Atanasie Stănculescu se lăuda că este încă în formă la 82 de ani. Deci se poate.

 

Numai că, potrivit altor statistici, speranţa de viaţă, în general, la români, este de 71 de ani. De unde rezultă că mulţi continuă să facă sex şi după moarte. Practic, asta era adevărata ştire.

 

Dar nu e singurul caz în care autoarea articolului se arată incapabilă să tragă concluziile potrivite. O dă în bară şi mai târziu, când îl citează pe dr. Cristian Andrei.

 

Medicul spune că, de obicei, în jurul vârstei de 70 de ani, bărbaţii îşi cam încheie viaţa sexuală, fiind mulţi care doar pretind că mai pot face sex. Totuşi, există şi excepţii. "Am pacienţi care au 70 de ani sau chiar mai mult şi au o viaţă sexuală. Am întâlnit chiar şi un bărbat de 80 de ani", adaugă medicul.

 

Cu alte cuvinte, doctorul Andrei, deşi conştient că bătrânii sunt mitomani când vine vorba de sex, e sigur, totuşi, că unii dintre ei încă îl mai practică. Şi asta fără să îi creadă pe cuvânt.

 

Oricum, e regretabil că a trebuit să ghicim printre rânduri adevărata bombă de presă. Ziariştii ar trebui să fie mai direcţi şi s-o spună pe şleau, atunci când e cazul, chiar dacă asta ar însemna să pună titluri de genul “Românii fac sex atât după moarte, cât şi în faţa medicului de specialitate”.

 

viata_sexuala

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Dan | Thursday, 17.09.2009 09:54 Social

National Cinematografic