Congresul Magistraţilor Români de Pretutindeni şi de Aiurea (CMRPA), care a avut loc azi noapte la Curtici nu a făcut decît să întărească hotărîrea deja luată: grevă.
Unul dintre reporterii noştri a reuşit să se strecoare în sală şi să înregistreze cu un casetofon ascuns cîteva din schimburile de replici.
Ceea ce am aflat este cutremurător: Nu mai sînt bani de ciocănele! Ţiganii au furat şinele de la dosare! Mulţi dintre magistraţi nu şi-au mai plătit chiriile şi dorm în boxa acuzaţilor!

Un lucru este clar, magistraţii vor să li se facă dreptate, în caz contrar fiind hotărîţi să-şi facă singuri dreptate. Chiar dacă asta va însemna că trebuie să pozeze în justiţiari.

Un moment emoţionant al Congresului a fost acela în care Ovidiu Ioaniţoaia a luat cuvîntul, solidarizîndu-se cu mişcarea de protest. Dar să-l lăsăm pe el să vorbească: “Chiar dacă eu lucrez la privat, sînt alături de voi!”

La fel de emoţionant a fost şi momentul în care a urcat la tribună reprezentantul staborilor. Acesta a spus că dacă Băsescu se mai ţigăneşte atît, ar putea să fie chemat la judecata staborilor.

Au mai fost oficialităţi şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii care ar fi vrut să ia cuvîntul, însă după ce a vorbit reprezentantul staborilor le-a fost pur şi simplu imposibil să mai găsească microfonul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Mihai | Friday, 18.09.2009 09:13 Social

National Cinematografic