O cerşetoare din Spania a fost ridicată de pe stradă de poliţiştii comunitari din Galaţi. Când am văzut ştirea, mi-am zis că deja putem să exersăm salutul spaniol. Partea proastă, pentru noi, e că femeia asta nu-i cerşetoare de rând. Practic, e un fel de expat, manager de top pe felia ei. Are MBA în cerşit, are experienţă într-o multinaţională, traininguri de leadership. A venit la noi doar ca să-i înveţe pe cerşetorii de aici cum să se milogească profesionist. Nu m-ar mira să aibă la activ şi ceva cursuri de creative writing, unde a deprins arta de a spune o poveste tristă cum trebuie, ca la carte. Poate aşa o să scăpăm şi noi de eternul "Oameni buni cu suflet bun şi credinţă-n Dumnezeu". O să auzim literatură adevărată în metrou, nu "Ruga pentru părinţi" a lui Păunescu.

Se tot spune că românii cerşesc, dar nu câştigă mare lucru. Ideea e că trebuie nişte mentalităţi, trebuie schimbate să cerşeşti cu cap. Nu mai merge vechiul dicton "Noi cerşim, nu gândim".

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Wednesday, 28.04.2010 15:46 Social

National Cinematografic