somatie_client_decedatBancherii sunt oameni fără cap. Enervaţi că unul dintre clienţii lor a decedat cu nesimţire înainte să-şi achite toate ratele, cei de la Unicredit Ţiriac Bank i-au trimis o scrisoare ameninţătoare clientului decedat, prin care îl somează să îşi achite ratele restante în termen de 3 zile de la primirea somaţiei. În caz contrar, banca a ameninţat că va trece la executarea silită a decedatului.


Bancherii sunt oameni fără cap. Enervaţi că unul dintre clienţii lor a decedat cu nesimţire înainte să-şi achite toate ratele, cei de la Unicredit Ţiriac Bank i-au trimis o scrisoare ameninţătoare clientului decedat, prin care îl somează să îşi achite ratele restante în termen de 3 zile de la primirea somaţiei. În caz contrar, banca a ameninţat că va trece la executarea silită a decedatului.

 

Mă întreb cum o fi reacţionat poştaşul când a primit scrisoarea. S-o ducă unde? Să dezgroape mortul nu putea, că asta e profanare de morminte şi e interzisă de lege. Dacă mai era şi ortodox, alte probleme: decedatul o fi în iad sau în rai? Să dea bani de la el la un medium care să intre în contact cu decedatul, asta iarăşi nu-i convenea. N-a avut încotro şi a dus plicul la fost adresa a decedatului, deşi a fost conştient că acesta este un gest nedemn de un poştaş profesionist.

Dar să zicem că bancherii ar da de decedat. Ce i-ar face? Î-ar fura lemele de foc de sub cazan? Cazanul oricum nu pot să-l valorifice, că mortul stă cu chirie acolo, nu e proprietar. Maxim ar putea ruga mortul să presteze muncă în folosul băncii, eventual să bântuie pâna la stingerea datoriilor sale clienţii în viaţă care au restanţe la rate.

 

somatie_client_decedat

Sursa foto: Realitatea.Net

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Friday, 07.05.2010 13:15 Social

National Cinematografic