Finlandezii intenţionează să interzică cerşetoria din cauza imigranţilor români din acestă ţară. Conform unei anchete desfăşurate de Biroul Naţional de Investigatii din Finlanda, cerşetoria e pe cale să devină un adevărat pericol social. Această situaţie nu mai poate continua, mai ales că românii cerşetori sunt de multe ori şi victime ale traficului de fiinţe vii. „Cerşetoria nu este interzisă în baza actualei legi finlandeze. Dar regulile ne permit să intervenim dacă reprezintă o tulburare a ordinii”, a declarat ministrul finlandez de interne, Ane Holmlund, citat de 9am.

 

 

Se pare că la mijloc este doar un conflict cultural. Cerşetoria tradiţională finlandeză, cu o istorie de sute de ani pe continent, este un element de identitate naţională pentru poporul finlandez şi se află deja pe lista patrimoniului protejat de UNESCO. Pe de altă parte, cerşetoria românească este mult mai influentă în aceasă ţară, dar spre deosebire de cea finlandeză cerşetoria noastră este mult mai agresivă, fiind deseori confundată cu tâlhăria tradiţională finlandeză.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea noastră. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de adi | Saturday, 15.05.2010 11:45 Social

National Cinematografic