După doi ani de interdicţie în ce priveşte accesarea siteului Youtube, pakistanezii pot în sfârşit să-l vadă pe ursuleţul panda care strănută. În 2008 autorităţile de la Islamabad s-au opărit grav după ce au remarcat că Youtube găzduieşte şi unele imagini nasoale cu profetul Mahomed, personaj care beneficiază de imunitate în lumea arabă.

 

Situaţia însă s-a schimbat fundamental. „YouTube a fost deblocat, dar link-urile către conţinuturile considerate blasfematoare rămân inaccesibile în Pakistan”, a declarat Khurram Mehram, reprezentant al Autorităţii Pakistaneze pentru Telecomunicaţii, un fel de CNA islamic. Aşadar, pe Youtube-ul pakistanez vor putea fi vizionate numai clipurile utile, care conţin tutoriale despre bombe artizanale.

 

Măsura trebuie înţeleasă în contextul mai larg al crizei economice mondiale. În 2009 Pakistanul a suferit un puternic declin financiar, în special datorită industriei de maşini capcană, ramură cheie a economiei pakistaneze. Vânzările la aceste tipuri de maşini au scăzut dramatic în ultima vreme, pentru că au mică problemă de fiabilitate.

 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de adi | Thursday, 27.05.2010 12:42 Social

National Cinematografic