Cercetătorii de la Sotheby's Institute of Art au făcut o descoperire care schimbă istoria Europei. Tabloul lui Botticelli Venus şi Marte nu e ceva cu dragoste şi libidinoşenii de-astea între zei romani, cum credeam noi, ci e cu droguri şi orgii. În tablou apare o plantă halucinogenă, Datura Stramonium, cunoscută pe la noi ca ciumăfaie, care provoacă halucinaţii şi o stare de dezbrăcare.

 

Cum consumul de cannabis era interzis încă de pe vremea Renaşterii, Sandro Botticelli a fost nevoit să-şi picteze tablourile numai cu plante etnobotanice, pentru a nu atrage atenţia presei. Ce trebuie să înţelegem este că opera Renaşterii ar trebui reconsiderată iar operele ar trebui redenumite, după cum urmează: Joint în treişpe oameni cu Iisus în centru, Doamna Monalisa după prafuri, Sfântul Gheorghe care se bate cu balaurul (ce-o fi fumat?) şi, nu în ultimul rând, Madonna cu bongul.

 

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de adi | Thursday, 27.05.2010 13:44 Social

National Cinematografic