Un pensionar din Timişoara a fost surprins dându-le lecţii de cămătarie membrilor unui clan ţigănesc. El le explică interlopilor ce acte trebuie sa facă la notariat şi cum să treacă dobânda în contract. Ştiam eu că tăierea pensiilor n-o să aducă nimic bun, dar asta e prea de tot. Ca să-şi completeze veniturile pensionarii s-au apucat, văd, de crima organizată. Cum sună Clanul pensionarilor? Parcă-i vezi luptându-se cu clanul sportivilor pentru stabilirea zonelor de influenţa.

Un pensionar din Timişoara a fost surprins dându-le lecţii de cămătarie membrilor unui clan ţigănesc. El le explică interlopilor ce acte trebuie sa facă la notariat şi cum să treacă dobânda în contract. Ştiam eu că tăierea pensiilor n-o să aducă nimic bun, dar asta e prea de tot. Ca să-şi completeze veniturile pensionarii s-au apucat, văd, de crima organizată. Cum sună Clanul pensionarilor? Parcă-i vezi luptându-se cu clanul sportivilor pentru stabilirea zonelor de influenţa. N-or avea ei viteza de reacţie în lupta corp la corp, dar ştiu să te înnebuneasca de nervi. Când se bat cu tine, încep să-ţi spună ca n-ai plătit întreţinerea la timp, că faci prea mult zgomot, uneori îţi bat obrazul că nu le-ai cedat locul pe scaun în RATB.


Daca îi pui la pâmânt, încep sa se roage de tine sa nu dai la ficat, că n-au bani de medicamente. Bineînţeles, confruntările nu au loc la soare, că fac insolaţie şi parcă nici nu s-ar bate cu o batistă umedă pusă pe cap.

Probabil că la beţiile la care sparg milioanele strânse din crima organizată cântă Tatae de la BUG Mafia. Când vine vorba de agăţat puştioaice, le vrăjesc cu poveşti despre ce făceau ruşii şi nemţii la Cotul Donului. Probabil că despre asta e şi muzica hip hop pe care o ascultă. Acolo să vezi împuşcături, nu la Tupac Shakur.

Când se adună seara (adică pe la 5-6, că ei se culca devreme) în faţa blocului, încep sa comenteze zgomotos cu privire la lumea care trece pe stradă. Despre câte o batrânica mai spun uneori ca e mare bagaboantă, fluieră după ea, îi spun ca are basmaua prea scurtă.

Bineînteles, activitatea lor preferata e sa facă razii prin Cismigiu, pe la şahisti, şi sa le dea scatoalce peste ceafă pensionarilor tocilari. Uneori îi buzunaresc, le cer taxa de protectie, le spun nepotilor care au venit cu ei că nu există Mos Craciun.

Şi pensionarii sunt doar una dintre categoriile cărora Guvernul Boc le-a tăiat din venituri.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Thursday, 03.06.2010 09:26 Social

National Cinematografic