Cercetătorii americani au descoprit urme de mită antică pe teritoriul ţării noastre. La Sarmisegetusa Regia arheologii au dezgropat un fragment de chitanţă din argilă ce datează din 103 d.Hr., anul exact al începerii lucrărilor la podul peste Dunăre de la Drobeta Turnu Severin. În chitanţă este specificată suma de 10 mii de dinari, sumă pe care Apolodor o plăteşte către împăratul Traian. Avem aşadar dovada clară că Apolodor din Damasc a câştigat fraudulos licitaţia acestei lucrări de infrastructură, lucrare finanţată din bani publici de la bugetul Romei.

 

Descoperirea dovedeşte încă o dată că şpaga a fost un element constitutiv al formării poporului român, iar izvoarele istorice abundă în astfel de probe la dosar. Un alt scandal de corupţie la nivel înalt a fost iscat de descoperirea unui fragment de vas dacic datând din aceeaşi perioadă. În anul 105 d.Hr. regele dac Decebal a fost acuzat de trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Ioan P. Scorilo, căruia i-a facilitat obţinerea unui contract de export masiv de miere de albine prin inscripţia „Decebalus per Scorilo”. Pentru a nu cădea pe mâna judecătorilor, Decebal a spart repede vasul pe care a scris mesajul, după care s-a sinucis cu demnitate.

 

spaga_la_daci

 

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Tuesday, 08.06.2010 16:00 Social

National Cinematografic