Anunţul lui Mugur Isărescu potrivit căruia subsolul BNR e doldora de aur a adus în centrul vechi al Capitalei sute de români atraşi de mirajul îmbogăţirii. Veniţi din toate colţurile ţării, ei s-au apucat de săpat galerii subterane, în speranţa că la un moment dat vor da şi peste aur. Până una alta, efortul lor a scos la iveală munţi de gunoaie, dar şi alte forme de relief – normal, tot din gunoaie.

 

Căutatorii de aur s-au instalat în zona Lipscani,  în clădiri în paragină ocupate până acum abuziv de ţigani. Ei dau cu târnăcopul cât e ziua de lungă, iar noaptea beau bere cu tequila la terasele din centrul vechi, cot la cot cu corporartiştii faţă de care muncesc aproape la fel de mult.

 

Până acum, nimeni n-a dat peste aur, dar căutătorii nu şi-au pierdut speranţa. Ei continuă să creadă în legendele care spun că undeva sub pământ se găseşte aur pur, sub formă de lingouri. Oricum, dacă nu e să găsească aur, mulţi dintre ei s-ar mulţumi şi cu nişte seifuri pline de euro sau cu biroul ala de fiţe al lui Isărescu.

 

sursa foto: cafeina.ro

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Tuesday, 13.07.2010 16:03 Social

National Cinematografic