turul_europei_cu_stivuitorulSpiritul aventurier al românilor nu se lasă înfrânt, chiar dacă efectele crizei economice sunt de-a dreptul dramatice. Doi braşoveni au făcut turul Europei cu un motostivuitor sponsorizat de Remat Holding.


De profesie agenţi de pază la o firmă de construcţii, fraţii Constantin şi Traian Fărcaşu sunt pasionaţi de raliuri şi de călătorii încă de mici copii. Ei au pornit în luna aprilie din faţa blocului lor din cartierul braşovean Răcătău şi s-au îndreptat uşor-uşor către Vest.


În lunile următoare stivuitorul lor a străbătut mii de kilometri fără nicio problemă tehnică majoră şi a ajuns în locuri pe care alţii doar le visează. Toate destinaţiile lor au fost alese după catalogul turistic al Europei. Marile oraşe ale continentului, precum Barcelona, Amsterdam, Moscova, Rekjavik, Veneţia sau Tiraspol au fost cutreierate de cei doi braşoveni la bordul stivuitorului pe GPL care nu i-a dezamăgit niciodată.


„Secretul este munca în echipă”, ne spune Traian. „Unul  stă la volan şi celălalt îl dirijează. Am avut ceva probleme la graniţă, dar am găsit mereu soluţii. În Rusia, de exemplu, a trebuit să ridicăm o maşină şi să ne ascundem sub ea ca să putem trece graniţa. La intrare în Grecia am declarat că mergem să lucrăm la un depozit, dar nu ne-au crezut vameşii, aşa că am schimbat povestea şi le-am spus că mergem la un meci de golf.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Tuesday, 03.08.2010 20:47 Social

National Cinematografic