Naţionalişti din fire, francezii susţin că ei au inventat stand up comedy-ul, prin intermediul lui Stendhal. Unii, mai tupeişti, nu se opresc aici şi spun că poporul francez a inventat umorul, în general. Au şi o dovadă:  Încă din cele mai vechi timpuri, francezilor li se râdea în nas, reacţie pe care au interpretat-o, se pare, complet anapoda.

 

Pentru că în privinţa lui Stendhal nu-i credea nimeni, ei s-au gândit să producă şi o probă, pe care au trimis-o, în disperare de cauză, pe adresa redacţiei noastre.

Fotografia alăturată a fost surprinsă în prima jumătate a secolului 19, într-un club din Las Vegas. Se pare că Stendhal a spus câteva glume, a vorbit puţin cu publicul, a povestit acţiunea romanului "Roşu şi Negru", iar apoi s-a retras, în aplauzele audienţei.

El şi-a încheiat numărul, în mod misterios, cu o ghicitoare: "Mănăstirea din Parma, ghici ciupercă ce-i!" Vă lăsăm pe dumneavoastră să judecaţi.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de TNR | Wednesday, 18.08.2010 16:18 Social

National Cinematografic