Dacă îl atacă cineva pe Papă, garda elveţiană nu se bagă, preferă să rămână neutră. Într-un fel, e mai bine aşa, cel puţin scapă cineva din încăierare. În principiu, cam ăsta e rolul gărzii elveţiene în caz că iese cu bătaie: Îi explică Papei de ce e mai bine ca soldaţii să stea pe margine, să nu şi-o ia şi ei, că el, suveranul pontif, oricum nu scapă.

Dacă este atacată, garda elveţiană nu ripostează, ci întoarce şi celălalt obraz. Nu cred că mai e nevoie să explic de ce.

 

Finanţele Vaticanului sunt controlate de garda financiară elveţiană, o instituţie eficientă, de încredere, care este mână-n mână cu băncile elveţiene.

 

Dată fiind vârsta Papei, de multe ori e util să fie de gardă la garda elveţiană şi câte un medic.

 

La un moment dat făcea parte din garda elveţiană şi marmota din reclamele Milka, dar a fost lăsată la vatră. Papa se înţelegea excelent cu marmota, căreia îi spunea pe denumirea ştiinţifică a speciei (Marmota marmota). Totul s-a sfârşit între ei atunci când, drept răspuns, marmota a zis despre papă că e Homo nu ştiu cum.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Wednesday, 22.09.2010 19:08 Social

National Cinematografic