3 MIG-uri, pierdute deasupra Mării Negre! “Reţeaua GPS era supraîncărcată de căutătorii de pokemoni”

Dezastru pentru aviaţia română! Trei avioane de vânătoare MiG-21 au dispărut fără urmă în această dimineaţă, în timpul unui exerciţiu militar deasupra Mării Negre. Potrivit Statului Major al Forţelor Aeriene, de vină pentru tragedie ar fi jocul Pokemon Go, care a supraîncărcat sateliţii GPS în zona Litoralului.

Cele trei avioane au fost văzute ultima dată deasupra staţiunii Vama Veche, însoţite de un aparat de zbor bulgăresc, care însă a reuşit să aterizeze pe aerodromul Tuzla. “Sistemele de navigaţie erau complet date peste cap. În loc de puncte cardinale îţi apăreau pe ecran numai pokemoni, vizibilitatea era zero… Un infern!”, a declarat pilotul bulgar Vasil Goliamkurev. “Până şi frecvenţele radio erau bruiate de vânătorii de pokemoni.”

Potrivit specialiştilor, cei 4 sateliţi GPS care deservesc zona Mării Negre au fost asaltaţi de mii de cereri din partea posesorilor de smartphone dornici să prindă pokemoni rari. “Încă nu s-a inventat un sistem de geolocalizare care să reziste la un asemenea bombardament”, apreciază Jenel Popa, electricianul companiei care a dezvoltat Waze.

Cel mai probabil, transmit surse din cadrul Forţelor Aeriene, cele trei avioane MiG s-au prăbuşit undeva în largul Mării Negre. “Dacă piloţii s-au catapultat, avem şanse să-i găsim în viaţă. Am luat legătura cu baza ucraineană din Insula Şerpilor şi cu echipajele platformelor petroliere, dar căutările sunt îngreunate de faptul că tot găsim câte un Dragonair cu CP mare.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
22 iulie 2016 13:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult