Amulante_cu_tarif_mareMinisterul Sănătăţii îi avertizează pe români să se uite bine în ce ambulanţe se urcă, deoarece mulţi şoferi practică tarife nesimţite. În plus, ca să încaseze cât mai mulţi bani pe o singură cursă, şoferii de ambulanţă îşi plimbă pacienţii de la un spital la altul. Chiar zilele trecute, un bolnav de diabet a fost plimbat prin Bucureşti între patru spitale, deoarece – chipurile! – nimeni nu voia să-l interneze.

Profitând de faptul că unii clienţi sunt în stare de inconşienţă, şoferii de ambulanţă ocolesc prin tot oraşul. Pacienţii ajung atât de târziu la spital încât de multe ori plătesc rudele cursa.

Dacă se întâmplă să-i sugereze clientul vreo scurtătură, şoferul spune că-i blocată circulaţia pe acolo şi face tot cum ştie el. De câte ori n-aţi văzut o ambulanţă gonind cu girofarul pornit, în timp ce alţi şoferi aşteaptă cuminţi în trafic? Dacă ambulanţa mergea pe drumul cel mai scurt, ajungea la timp şi nu mai era nevoie să pornească girofarul.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Dan | Thursday, 18.11.2010 17:40 Social

National Cinematografic