romanii_au_digestie_performantaCercetătorii americani au descoperit că românii sunt naţia cu cea mai  mare eficienţă la digerat mâncarea consumată. Spre deosebire de restul lumii, românii nu mănâncă niciodată mai mult decât au nevoie, mâncarea fiind absorbită de organism în proporţie de 98%.

Din acest motiv românii nu ies prea des la toaletă, pentru că nu au nevoie decât o dată la două luni. Ei merg la baie doar ca să fumeze, să se pieptene sau să tragă pârţuri. În mod clar, pentru români digestia este o artă, un meşteşug moştenit din tată-n fiu. Există însă şi rafinament în digestie, fiindcă 60% dintre români practică digestia tantrică, adică fără finalizare.

Să luăm exemplul unui covrig cu susan. În mâinile unui american de rând, acest covrig nu valoarează nimic fără juma de kil de carne, patru felii de brânză şi o pungă de copănele de pui. Pe masa unui român însă, un banal covrig cu susan este arhi-suficient pentru masa de prânz. Din el mănâncă pe săturate şase adulţi şi doi copii, iar resturile sunt date la câine.

Această capacitate de asimilare a hranei ţine de evoluţia noastră ca naţie. De dimineaţă, dacii îşi înmuiau buzele în lapte de barză sau de mânz, după care se ridicau de la masă şi plecau pe câmp cu turma de albine.

La Campionatul Mondial de Digestie 2010, românii s-au clasat pe primele locuri la toate cele trei probe: digestie-viteză, digestie cu obstacole şi digestie-ştafetă. Naţionala noastră de digestie-ştafetă a avut concurenţă puternică doar din partea Somaliei şi Etiopiei, dar a reuşit să câştige titlul chiar dacă bobul nostru de mazăre a fost scăpat pe jos de două ori.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Tuesday, 30.11.2010 18:32 Social

National Cinematografic