furt_din_conducta_de_apa_caldaUn grup de jandarmi din Botoşani a surprins ieri cinci persoane în timp ce sustrăgeau cantitaţi impresionante de apă caldă dintr-o conductă aflată pe câmp. Cazul nu este însă singular. Se pare că, din cauza frigului din ultimele zile, în tot mai multe judeţe din Moldova se practică furtul din conductele de apă caldă.

După ce mai mulţi cetăţeni, dintre puţinii care încă nu s-au debranşat de la încălzirea centralizată, s-au plâns regiilor locale că apa caldă ajunge cu presiune scăzută în casele lor, situaţia a intrat în atenţia poliţiştilor, care au deschis o anchetă.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate s-a descoperit faptul că cei cinci botoşeneni făceau parte dintr-o reţea de traficanţi de apă caldă, care activa pe raza mai multor judeţe din Moldova. Membrii reţelei au sustras, în mod repetat, pe timpul nopţii, apă caldă din conductele ce tranzitează marile oraşe, utilizând pentru transport autocisterne de mare capacitate, cu numere false de înmatriculare.

Apa caldă era sustrasă cu ajutorul mai multor furtune de tip pompier, montate la instalaţiile artizanale, cu care membrii reţelei înţepau conductele de apă caldă.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Monday, 06.12.2010 17:25 Social

National Cinematografic