De cîteva luni bune francezii ne suflă în ceafă la coeficientul de ţară referitor la muncitorii morţi. Pentru că nu au infrastructura necesară pentru o moarte demnă, datorată accidentelor de muncă, francezii se sinucid.

 

Lideri de piaţă în Franţa sînt angajaţii Renault care au fost trimişi în şomaj. Pînă acum se credea că şomajul şi lipsurile materiale sînt cele care îi împingeau pe francezi la sinucidere. Dar lucurile nu sau chiar aşa, iar o văduvă nu a mai suportat şi a rupt tăcerea.
Ea a spus că tensiunea maximă prin care a trecut bărbatul ei la Renault a fost atinsă în momentul în care s-a zvonit că ar urma să fie trimis pentru 14 luni în România.

„Cu ce am greşit, alţii pentru mult mai mult au primit pedepse cu suspendare!” – s-a confesat bărbatul unor apropiaţi.
Rudele au făcut toate demersurile – rugăminţi, ploconeli, şpagă – ca să fie transferat la Bastilia, însă cei din conducerea Renault au rămas fermi în hotărîrea lor: îl trimitem în România.
Dar bărbatul a ales libertatea.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Mihai | Tuesday, 20.10.2009 12:10 Social

National Cinematografic