salvamontistii_cauta_turistul_ratacit_copyBărbatul în vârstă de 38 de ani a plecat în urmă cu două zile de la Hanul Drumețul din masivul Drumul Taberei și voia să urce către nordul orașului, de unul singur. Nu purta echipament de protecție specific Bucureștiului și nici nu avea cunoștințe de supraviețuire în capitală.


Ultima oară turistul a fost văzut la stația de metrou Dristor 2, de unde și-a luat două șaorme cu de toate, una în mână și una la pachet. Avea la el provizii pentru numai două zile și intenționa să înopteze în cort, la refugiul de la Răzoare.


Salvamontiștii din Sinaia au demarat operațiunea de salvare și cutreieră Capitala în lung și-n lat, însă șansele de a-l găsi în viață pe turistul rătăcit scad de la o oră la alta: „Dacă a greșit o singură intersecție și a făcut dreapta în loc de stânga, acum ar putea să fie deja la câteva străzi mai încolo”, ne spune șeful echipei de salvamontiști. „Să sperăm totuși că nu s-a abătut de la traseul cu străzi marcate. Dacă a ajuns în Ferentari noaptea, din punctul meu de vedere e ca și mort. Și noi am pierdut doi colegi acolo.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Wednesday, 15.12.2010 18:57 Social

National Cinematografic