tunuri_de_zapada_pe_partie3După ce turiştii au invadat cu mic, cu mare, pârtia din Poiana Braşov, armata a pus tunurile pe schiori. Autorităţile au apelat la această soluţie pentru a dispersa mulţimile şi a asigura ordinea. Practic, pârtia era atât de aglomerată încât exista pericolul să se lase cu picioare rupte.

După lupte grele, în timpul cărora armata a tras încontinuu cu tunurile de zăpadă, schiorii au bătut în retragere. Mulţi dintre ei au căzut pe pârtie şi au fost lăsaţi în urmă de camarazi. Oamenii de zăpadă din Poiana Braşov s-au plâns că, în acest război, ei au fost folosiţi pe post de carne de tun.

Seara, cele două tabere s-au retras la popotă, unde au mâncat bucate de sezon. Din meniu nu au lipsit zăpada topită Hochland, bulzul ardelendesc de zăpadă şi salată veşnic verde, de brad şi alte răcituri. La desert, militarii şi schiorii au mâncat miere obţinută de albine din polei.  Cel mai mare succes l-a avut totuşi salata bulgărească, care se numeşte aşa pentru că se face din bulgări de zăpadă.

Petrecerea a mai îndulcit viaţa militarilor care fac pârtia la artilerie şi stau toată ziua în spatele tunurilor de zăpadă. Nu degeaba se spune că artileria este cea mai grea armă de iarnă.

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Dan | Wednesday, 29.12.2010 19:34 Social

National Cinematografic