4000 de arhitecţi din Strehaia la concursul pentru refacerea turnuleţului de la Notre Dame

Nu toți românii contribuie cu bani și slugărnicie fățișă la renovarea catedralei Notre Dame. Există și români care au decis să o facă prin know-how, să arate lumii că nu suntem doar lingăi și hoți și că această țară a dat și arhitecți și constructori importanți. De exemplu, la concursul pentru refacerea turnulețului de la catedrală s-au înscris până acum 4000 de arhitecți din Strehaia. 

„Vorbim de proiecte care prevăd construirea unui turnuleț cu multiple streșini, specific arhitecturii românești din Strehaia, Buzești sau Bolintin. Multe propuneri vizează construirea mai multor turnulețe în locul unuia sau două, motivarea fiind că «dacă arde ăsta, mai rămân vreo 15-16»”, a declarat Michel Picaud, președintele fundației „Prietenii Notre Dame”, înființată anul trecut de către arhiepiscopul diocezei din Paris. 

Arhitecții români sunt o prezență binecunoscută în capitala Franței, la fel ca și în întreaga țară. Până de curând aceștia au obținut proiecte mici, de amenajări interioare, care vizau în special scoaterea televizorului din sufragerie. Până de curând majoritatea proiectelor câștigate de arhitecții români erau recompensate cu sume care nu depășeau 300 de euro oferiți de statul francez. 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

18 aprilie 2019 08:40
Citește mai mult despre: notre dame Strehaia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult