Nu toți românii contribuie cu bani și slugărnicie fățișă la renovarea catedralei Notre Dame. Există și români care au decis să o facă prin know-how, să arate lumii că nu suntem doar lingăi și hoți și că această țară a dat și arhitecți și constructori importanți. De exemplu, la concursul pentru refacerea turnulețului de la catedrală s-au înscris până acum 4000 de arhitecți din Strehaia. 

turn-note-dame.jpg

„Vorbim de proiecte care prevăd construirea unui turnuleț cu multiple streșini, specific arhitecturii românești din Strehaia, Buzești sau Bolintin. Multe propuneri vizează construirea mai multor turnulețe în locul unuia sau două, motivarea fiind că «dacă arde ăsta, mai rămân vreo 15-16»”, a declarat Michel Picaud, președintele fundației „Prietenii Notre Dame”, înființată anul trecut de către arhiepiscopul diocezei din Paris. 

Arhitecții români sunt o prezență binecunoscută în capitala Franței, la fel ca și în întreaga țară. Până de curând aceștia au obținut proiecte mici, de amenajări interioare, care vizau în special scoaterea televizorului din sufragerie. Până de curând majoritatea proiectelor câștigate de arhitecții români erau recompensate cu sume care nu depășeau 300 de euro oferiți de statul francez. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 18.04.2019 10:40 Social

National Cinematografic