atac_informatic_la_gara_de_nordCălătorii care au accesat noaptea trecută tabela cu mersul trenurilor din Gara de Nord au putut observa erori de afişaj, trenuri anulate şi foarte multe mâzgăleli. Hackerul s-a strecurat în gară cu o scară pe umăr, pe care a folosit-o pentru a accesa informaţiile de pe tabela mecanică pe care sunt stocate informaţiile.


După primele cercetări se pare că hackerul s-a folosit de o slăbiciune a sistemul de securitate al Gării de Nord din Bucureşti, în sensul că oricine poate să intre în gară dacă are unele cunoştinţe tehnice.


Experţii în securitate de la BGS sunt de părere că este vorba de un atac de tip Backdoor, pentru că hackerul a intrat în gară pe uşa din spate a gării. Specialiştii ne asigură însă că hackerul va fi prins în cel mai scurt timp, pentru că orice atac informatic lasă urme greu de şters. În acest caz hackerul a lăsat urme de noroi, de unde deducem că e vorba de un hacker de la ţară.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Thursday, 17.03.2011 12:00 Social

National Cinematografic