negocieri_pentru_ardealSituaţia tensionată dintre România şi Ungaria a ajuns într-un punct critic. Ambasada României la Budapesta a transmis guvernului Ungariei un memorandum în care tranşează problema Ardealului o dată pentru totdeauna: „În mod cert, Ardealul nu este al Ungariei. Dacă ţara dumneavostră nu este pregătită să ofere un preţ decent pentru Ardeal, din acest moment nu mai avem ce discuta pe această temă.”


Premierul Viktor Orban a făcut primul pas către soluţionarea paşnică a acestei situaţii şi a răspuns prompt: „Ne pare rău că Bucureştiul vede lucrurile astfel. Maxim două miliarde de euro, asta e tot ce putem să vă oferim pentru Ardeal. Nu fiţi jidani, că suntem şi noi într-o situaţie financiară destul de dificilă, chiar nu avem mai mult. De aceea, vă propun să rămânem în limitele decenţei: Ardealul e de o sărăcie rară şi chiar nu face mai mult de două miliarde. Gândiţi-vă că la banii ăştia ne luăm Croaţia şi primim gratis o ieşire la mare.”


Evident, Ministerul Afacerilor Externe din ţara noastră a luat atitudine şi a transmis un mesaj de indignare către Budapesta: „Ne simţim de-a dreptul jigniţi de propunerea dumneavoastră! Ardealul valorează cel puţin patru miliarde de euro, dar nici nu am cerut atât, că suntem oameni civilizaţi şi nu ne place să ne ţigănim. Daţi trei miliarde de euro şi să-l stăpâniţi sănătoşi!”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Friday, 18.03.2011 20:47 Social

National Cinematografic