mdrM-am trezit azi de dimineaţă cu o reclamă în freză. Trei copii vorbeau despre lumea frumoasă pe care ei şi-ar dori-o: becuri ecologice, panouri solare la şcoală şi sisteme eoliene care să alimenteze calculatoarele, mă rog, înduioşător, îmi mirosea a bani aruncaţi pe geam şi prinşi de unul de pe la vreo fundaţie care vrea să facă bine omenirii. Aşadar: stingeţi lumina cînd ieşiţi dn cameră, televizorul cînd nu vă uitaţi la el, nu ţineţi mult deschisă uşa la frigider, sfaturi, sfaturi ...
Am avut senzaţia că reclama a ţinut vreo 45 de minute – ştiţi foarte bine că reclamele astea bune se aseamănă mult cu meciurile Bistriţa-Ceahlăul!
Dar finalul a meritat aşteptarea. Spotul despre care vorbesc a fost făcut de Enel, fost Renel, probabil viitor Nel. Aşadar o companie care vinde energie te învaţă cum să consumi mai puţină energie.
E ca şi cum cei de la McDonalds ţi-ar spune să nu mai mănînci atîţia hamburgeri pentru că îţi fac rău, iar pe cei pe care îi mesteci să nu-i înghiţi, doar să-i mesteci şi să-i scuipi.

Scris de Mihai | Tuesday, 03.11.2009 07:09 Social

National Cinematografic