istoria_steaua_proba_la_bacMinisterul Educației a introdus în programa de Bacalaureat câteva noi probe proaspete care urmează să le înlocuiască pe cele plictisitoare, precum istoria, geografia sau educație fizică. Ministrul Daniel Funeriu a explicat că această schimbare este nu doar necesară, dar și binevenită: „Vorbim tot timpul despre reformă, dar nu avem curaj să schimbăm nimic. Nu ne mai putem prezenta în Europa cu subiecte de bac despre Războiul de Indepență și revoluția lui Tudor Vladimirescu, pentru că sunt subiecte foarte nașpa și nu interesează pe nimeni. E momentul să ne adaptăm, că altfel o să dispărem de tot ca nație. Ăsta e adevărul, dar cine nu se uită la filme de acțiune nu are cum să înțeleagă asta.”


Printre modificările programei de bacalaureat menționăm câteva repere care ne-au atras atenția. Probele obligatorii rămân cele la limba română și matematică, dar cu unele modificări. De exemplu, gramatica limbii române nu va mai include cazul acuzativ, care era în plus. (De exemplu, se zice „părerea care o am”, „oamenii care-i respect” etc.) Matematica rămâne o știință speculativă, bazată pe multă caterincă. Orice rezultat este corect, contează doar creativitatea elevului și părerea lui despre lucruri și viață în general.

Pentru a obține diploma de bacalaureat, elevii mai trebuie să susțină un examen și la una dintre următoarele
Istoria echipei Steaua – scris și oral
Manele epice – examen oral
Sandwich-uri de la McDonald’s – examen grilă
Istoria pantalonilor largi – probă orală
Droguri etnobotanice – probă scrisă
Telefoane mobile cu display mare - oral
Masturbare - viteză - probă eliminatorie
Prescurtări de messenger – examen scris.

Mult succes!

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Sunday, 27.03.2011 16:25 Social

National Cinematografic