persoane_dubioase_in_sala_de_lectura_a_unei_biblioteciO reţea de falsificatori de permise de bibliotecă a fost depistată de poliţişti şi de lucrători ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Autorităţile s-au sesizat după ce mai mulţi studenţi au reclamat că în sălile de lectură ale bibliotecilor au apărut foarte multe persoane dubioase: cocalari, manelişti sau politicieni. Ba, la un moment dat, într-o sală de lectură a fost reperat Nicolae Guţă.

Elena V., bibliotecară la BCU Bucureşti: „Nu mă surprinde deloc ce s-a întâmplat. În ultimele luni a crescut foarte mult cererea pentru cărţi cu poze. Plus că foarte mulţi ne întrebau dacă ţinem cărţi de colorat sau abecedare. Pentru o bibliotecă universitară, astfel de cereri sunt cel puţin neobişnuite.”

Studenţii care au sesizat autorităţile spun că nu se puteau concentra din cauza intruşilor. Aceştia se băgau în faţă la cărţi, vorbeau la telefon în sala de lectură, se pozau cu cartea în mână, unii urcau pe rafturi şi pretindeau că fac rafting. Poliţiştii spun că au identificat şi persoane discrete, care apelau la ochelari de vedere falşi ca să pară intelectuali.

„La un moment dat, a venit unu’ din Caracal, care nici măcar nu ştia cum să ţină cartea corect, o ţinea invers. A răsfoit-o, a văzut că nu sunt poze în ea, după care s-a apucat de fumat în sala de lectură. Era clar că respectivul nu avea permisul de bibliotecă pe bune”, ne-a relatat un student unul din incidentele la care a asistat.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Tuesday, 12.04.2011 09:24 Social

National Cinematografic