Casa în care a copilărit Hitler, aflată în orăşelul austriac Braunau, a fost vândută la preţul record de 2,2 milioane de euro. Tranzacţia s-a încheiat, probabil, prin programul Prima Casă, împrumutul pentru cumpărarea imobilului fiind garantat de statul austriac. Oricum,  suma pe care proprietarii au obţinut-o dovedeşte în mod clar că măsurile anti-criză au avut succes, că blocajul de pe piaţa imobiliară e de domeniul trecutului.În preţul casei a intrat şi beciul în care Hitler a fost ţinut închis de tatăl lui până la vârsta de 7 ani, aşa cum cere tradiţia locului. (De altfel, în Austria e o vorbă: Să ai cei 7 ani din beci. Cu alte cuvinte, să fii bine-crescut, să ai o educaţie elementară.)

Mulţi spun însă că suma este exagerată, că preţurile locuinţelor din Braunau sunt umflate cu pompa. Scepticii susţin că o locuinţă din Berlin care i-a aparţinut lui Hitler ar fi mult mai ieftină, aceasta din urmă având şi avantajul că se află aproape de metrou. Sau, mă rog, în acelaţi oraş cu metroul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Saturday, 07.11.2009 17:57 Social

National Cinematografic