Angajaţii Metrorex au intrat în grevă. Imposibil să nu fi observat asta, aţi avut timp destul în cele aproape două ore jumate, cât a durat drumul până la serviciu.

Berceanu a încercat să-i convingă pe angajatii Metrorex să protesteze prin greva foamei, dar n-a mers. În cazul ăsta, bucureştenii ar fi avut clar de câştigat. Conductorii nu s-ar mai fi dat jos din metrou la fiecare trei staţii să-şi mai ia câte o merdenea caldă. Ar fi continuat drumul fără nicio întârziere, şi culmea, asta în semn de protest.


Evident, decizia sindicaliştilor Metrorex loveşte puternic – mai ceva ca poliţia, am putea spune – în cerşetorii de la metrou. Se pare că reprezentanţii acestora din urmă s-au milogit ore în şir de angajaţii Metrorex să nu facă grevă. La un moment dat, văzând că nu o scoate la capăt, liderul cerşetorilor a băgat-o pe aia cu sunt “copil sărman, tata ne-a lăsat singuri pe lume, a plecat cu alta şi pe deasupra ne mai şi bate”.

„Practic, suntem obligaţi să ne luăm şi noi, ca bugetarii, concediu fără plată”, a observat un cerşetor din metrou, după ce a ieşit de la negocieri.

Greva Metrorex îi va afecta şi pe sinucigaşi, care se vor trezi în imposibilitatea de a se arunca în faţa metroului.

“Mai există varianta să ne aruncăm în faţa maşinilor, dar astea circulă încet şi ne chinuie mult. Nu e o sinucidere după standarde europene, nedureroasă,” a declarat pentru TNR un bucureştean care a ţinut să precizeze că tocmai a fost părăsit de soţie.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Tuesday, 17.11.2009 10:04 Social

National Cinematografic