curse_ilegale_de_caiLocuitorii din Delta Dunării au depus o sesizare la Poliția oraşului Sulina în care se plâng de zgomotul infernal pe care îl fac caii vitezomani din Pădurea Letea. Pe timp de noapte caii organizează curse ilegale între ei, punând astfel în pericol viața pietonilor din Deltă.


Autorităţile se simt neputincioase în această problemă. Şeful Poliţiei din Sulina, Ilie Safrinschi, este practic cu mâinile legate: „Am primit un control de la Bucureşti, m-au arestat pentru abuz în serviciu. Ce pot eu să fac acum, cu mânile legate?”

Problema curselor de cai ia amploare, de la o zi la alta tot mai mulţi cai se înscriu la curse, pentru un loc mai în faţă. E vorba de cai tineri, teribiliști, cărora le place adrenalina și nu se gândesc la riscuri. Mulți dintre ei sunt cai de bani gata, de zeci de mii de euro, cai obișnuiţi să calce în picioare tot ce la iese în cale.

Localnicii sunt exasperaţi de această situaţie. Titel Gherghişan, de profesie braconier, povesteşte cum cursele de cai i-au distrus odihna. „La ora două noaptea ei goneau ca tâmpiţii, cum le e năravul. La intrarea în ultima turnantă, un armăsar plin de spume a pierdut controlul şi s-a răsturnat exact aici, în livada mea cu moruni şi nisetri. Vă daţi seama că m-au umplut de spume!”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Wednesday, 08.06.2011 16:03 Social

National Cinematografic