romania_are_vreme_nefavorabilaUn comunicat emis azi de Organizaţia Naţiunilor Unite situează România la coada clasamentului ţărilor cu vreme acceptabilă. Din cauza vremii instabile, riscăm să ajungem în lumea a treia, în rândul ţărilor cu un grad ridicat de risc de ploaie.

Ministrul Mediului consideră că raportul ONU este injust, pentru că nu ţine cont de situaţia particulară a ţării noastre: „Avem o moştenire grea. Trăim în condiţii meteorologice dificile, ca să nu zic de mizerie. Am depăşit cu bună ştiinţă cota de grindină, care e de maximum treizeci de boabe pe metru pătrat de acoperiş. Mai grav, n-am reuşit să absorbim la timp niciuna din ploile alocate de UE pentru agricultură, industrie şi turism, iar rezultatele se văd: fulgere, tunete, vijelii şi copaci doborâţi în plină stradă. Totuşi, eu cred că o să iasă soarele şi pe strada noastră”, a încheiat optimist ministrul.

Specialiştii sunt de părere că starea jalnică a vremii din România se explică prin faptul că ţara noastră nu investeşte destul în cercetare. Meteorologul Romica Jurcă ne explică situaţia: „Cercetarea meteorologică românească este la pământ, iar puţinii cercetători care au rămas în ţară sunt depăşiţi de situaţie. După ce am fost ani la rând Solarul Europei, acum o să ajungem în lumea a treia meteorologică.”
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Friday, 24.06.2011 17:26 Social

National Cinematografic