mdrAmbasadorul României la Londra, unul dintre puţinii români care au drept de muncă pe teritoriul Angliei obţinut legal, a protestat oficial (acestea sînt proteste al căror rezultat contează în clasamentul pe ţări) împotriva show-ului Top Gear şi a lui Jeremy Clarkson pentru că în emisiunea făcută în România apar remarci ofensatoare: mai exact, ne-a făcut ţigani şi fraţi cu Borat. În loc să-i mulţumească lui Dumnezeu că cei trei n-au ajuns prin Moldova (unde probabil că ar fi tras vreo zece episoade, iar pe români i-ar fi numit moldoveni, sau ţigani moldoveni), s-a gîndit să protesteze ca acele scene să nu apară mai apară în emisiune.Ambasadorul Jinga a avut amabilitatea să ne răspundă la cîteva întrebări legate de acest incident:

Rep: Domnule Jinga, am înţeles că sînt negocieri dure?
Jinga: Da, din ţigan nu mă scot, mă fac cu ou şi cu oţet, aşa se fac la ei ţiganii, e o delicatesă cred…

Rep: Aţi obţinut ceva pînă acum?
Jinga: Da, nu vor mai spune în emisiune despre român că e ţigan sau că e frate cu Borat, ci, mai concis, ţigan borat. Eu spun că este un început...

Rep: Cînd vă întoarceţi în ţară, de Sfintele Sărbători, aţi putea să-mi aduceţi şi mie nişte medicamente?
Jinga: Vă rog frumos să păstraţi discuţia la un anumit nivel, altfel vă spun imediat Bahto delo delo!


Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Mihai | Monday, 23.11.2009 09:46 Social

National Cinematografic