mdrAmbasadorul României la Londra, unul dintre puţinii români care au drept de muncă pe teritoriul Angliei obţinut legal, a protestat oficial (acestea sînt proteste al căror rezultat contează în clasamentul pe ţări) împotriva show-ului Top Gear şi a lui Jeremy Clarkson pentru că în emisiunea făcută în România apar remarci ofensatoare: mai exact, ne-a făcut ţigani şi fraţi cu Borat. În loc să-i mulţumească lui Dumnezeu că cei trei n-au ajuns prin Moldova (unde probabil că ar fi tras vreo zece episoade, iar pe români i-ar fi numit moldoveni, sau ţigani moldoveni), s-a gîndit să protesteze ca acele scene să nu apară mai apară în emisiune.Ambasadorul Jinga a avut amabilitatea să ne răspundă la cîteva întrebări legate de acest incident:

Rep: Domnule Jinga, am înţeles că sînt negocieri dure?
Jinga: Da, din ţigan nu mă scot, mă fac cu ou şi cu oţet, aşa se fac la ei ţiganii, e o delicatesă cred…

Rep: Aţi obţinut ceva pînă acum?
Jinga: Da, nu vor mai spune în emisiune despre român că e ţigan sau că e frate cu Borat, ci, mai concis, ţigan borat. Eu spun că este un început...

Rep: Cînd vă întoarceţi în ţară, de Sfintele Sărbători, aţi putea să-mi aduceţi şi mie nişte medicamente?
Jinga: Vă rog frumos să păstraţi discuţia la un anumit nivel, altfel vă spun imediat Bahto delo delo!


beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Mihai | Monday, 23.11.2009 09:46 Social

National Cinematografic