integrame222O nouă manie face victime printre românii care călătoresc cu trenul. Ca să nu se plictisească, ei își cumpără din gări reviste de integrale, pe care le rezolvă pe drum. La început, integralele sunt foarte dificile, deoarece trebuie să știi formule care se fac în clasa a 12-a și pe care nu le mai folosești apoi. Cu timpul însă, revistele de integrale devin o adevărată delectare.

După ce faci câteva, definițiile încep să ți se pară foarte simple, mai ales dacă știi puțină analiză matematică. De exemplu, integrală din e la x din nouă litere este “e la x plus C”. Cu astfel de definiții, e foarte ușor să rezolvi formule încrucișate.

Eu cumpăr reviste de integrale ca să mai treacă timpul”, ne-a spus un pensionar pe care l-am agățat la chioșcul de ziare din gara Pașcani. Drumul până la București durează foarte mult și trebuie să-mi găsesc și eu ceva de făcut. Poate am noroc și stau în compartiment cu niște elevi de liceu, să-i mai întreb câte o definiție. Apropo, știți ce este integrală din cos de x din unșpe litere? A treia litera e n.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Saturday, 13.08.2011 10:00 Social

National Cinematografic