incendii_tulceaPoliția tulceană crede că incendiul a pornit de la un pahar de țuică aruncat pe gât de un localnic neglijent. O mână criminală ar fi apucat paharul de țuică de pe masă și când a văzut că arde a scuipat-o pe jos.

Localnicii neagă însă această ipoteză și dau vina pe turiști. Ei spun că de fapt incendiul a pornit de la o ladă de bere pe care turiștii au lăsat-o deschisă lângă cortul în care dormeau. Incendiul s-ar fi extins apoi rapid către o plantație de bere din apropiere, transformând totul în cenușă.

Pompierii au ajuns imediat la fața locului dar nu au putut să intervină cu apă din cauza acidului din bere, care se răspândise rapid în atmosferă. Deși au aruncat circa trei mii de tone de apă pe câmp, nu au reușit decât să mai dilueze puțin situația, rezultând niște coctailuri slabe de tot.

În ultimii ani în județul Tulcea culturile de bere au luat locul culturilor tradiționale de spirt și de secărică, spre nemulțumirea localnicilor. Acum însă întreaga producție de bere este compromisă, iar localnicii vor rămâne treji până anul viitor. Inginerul agronom Petrișor Mangă ne explică dimensiunile dezastrului: „Peste două săptămâni ar fi trebuit să începem recoltarea la bere. Oamenii și-au strâns alune și semințe prăjite, bobul de bere dăduse în pârg și am fi avut o recoltă fabuloasă la sticlele de jumate! Dacă guvenul nu aduce urgent alcool ieftin în Tulcea, multe familii n-o să aibă ce pune în pahare la iarnă.”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de adi | Monday, 22.08.2011 09:18 Social

National Cinematografic