batrana_rezerve_de_joburiTeama de criza economică i-a făcut pe români să recurgă la soluţii disperate de supravieţuire. Exact cum făceau stocuri de ulei şi zahăr înainte de 1989, oamenii merg de dimineaţă la târgul de joburi şi aduc acasă orice job găsesc: mecanic auto, profesor suplinitor, fochist şi orice altceva se mai poate folosi ca serviciu.

Băcăuanul Ovidiu Nasu spune că până la ora actuală a reuşit să strângă zece locuri de muncă şi şase colaborări part-time, pe care le poate folosi oricând. “Am joburi să-mi ajungă până la pensie", ne spune dumnealui. "Jumătate deja le-am dus la ţară, la maică-mea, fiindcă nu mai am loc pe balcon de ele.”

Există déjà temeri că în momentul în care va lovi criza, cei care au mai multe joburi le vor vinde la preţ de speculă. Analiştii economici au calculat că un job de şase luni va ajunge să ne coste salariul pe doi ani. O altă consecinţă este apariţia de joburi chinezeşti de proastă calitate, pe care oamenii le acceptă fără să citească ce scrie pe ele, astfel că se pot trezi cu un job care nu are deloc concediu.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Radu | Monday, 17.10.2011 18:32 Social

National Cinematografic