prima_carteAcest program guvernamental se adresează tinerilor căsătoriți și independenți financiar care nu au citit încă o carte. Pentru că sunt săraci cu duhul, statul le oferă condiții foarte bune pentru lecturarea primei cărți, asta dacă se califică pentru acest program.


Persoanele eligibile pentru Prima Carte trebuie să demonstreze că nu au citit nicio carte și nici nu au posibilitatea să își scrie singuri una. Nu se pot înscrie în program cei au părinți bogați care le citesc seara povești. Tinerii trebuie să facă dovada că nu au alte proprietăți intelectuale și că nu au cunoștințe despre absolut nimic, în afară de cluburi, jocuri pe calculator și telefoane mobile. E bine de știut că odată ce ai cumpărat o carte prin acest program guvernamental nu ai voie să o înstrăinezi timp de cinci ani.

Premierul Emil Boc crede că acest program guvernamental îi va ajuta pe români să își întemeieze o cultură generală: „Există români care se îndatorează la biblioteci și trăiesc de pe o zi pe alta. Evident, ei sunt o minoritate, cei mai mulți nu citesc nimic. Ei au nevoie să citească o carte cât mai repede, până nu e prea târziu și bubuie.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de adi | Tuesday, 29.11.2011 08:03 Social

National Cinematografic